2007 MS Brazílie

HILGERTOVÁ ZÍSKALA V BRAZÍLII BRONZ.

Česká kajakářka Štěpánka Hilgertová vybojovala na světovém šampionátu vodních slalomářů v brazilském Foz Do Iguassu bronzovou medaili. Devětatřicetiletá závodnice tak na šampionátu zařídila jediný český cenný kov v individuálních závodech.

Dvojnásobná olympijská vítězka dnes po semifinále vedla, ale nakonec prohrála s Němkou Jennifer Bongardtovou a Slovenkou Elenou Kaliskou.

Hilgertová, mistryně světa z let 1999 a 2003, vyhrála semifinále a ve své finálové jízdě ještě na druhém mezičasu vedla. Závěr se jí však nepovedl a třebaže neměla ani jednu dvousekundovou penalizaci za dotek branky, až sedmý čas znamenal pokles o dvě pozice. Nad prvotním zklamáním u Hilgertové nakonec převážila radost. „Zklamání bylo po dojezdu při pohledu na výsledky. Cítila jsem, že to na konci drhlo a přestalo jet,“ přiznala Hilgertová.

Na trati netušila, jak jede, proto živila i naději na titul. „Mrzelo mě to, protože jsem to tam dole prohospodařila. Ale jak to zklamání opadlo, tak jsem si hned uvědomila, že mám medaili, takže je to skvělé,“ dodala.

Rodina Hilgertových si tak z Brazílie přiveze dvě bronzové medaile, neboť na kov stejné hodnoty dosáhl také syn Hilgertové Luboš, který mezi kajakáři pomohl týmu k úspěchu v pátečních hlídkách. „V hlídkách si dokázal po nevydařené kvalifikaci, že umí držet krok se špičkou. Navíc je to pro něj první světová medaile,“ chválila syna Hilgertová, jež má sama z týmové soutěže ještě stříbro.

StarDance 2

http://www.stardance2.info/index.php?text=69-michal-nemecek-a-stepanka-hilgertova